Brokolicová polévka
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 246 Kcal
- 10,1 g bílkovin
- 13 g tuků
- 22,9 g sacharidů
Suroviny
- 1 střední bílá cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (utřené)
- 700 ml zeleninového vývaru
- růžičky z 1 střední hlávky brokolice
- 1 vejce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
V hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje, snižte plamen na mírný stupeň, přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji cca 5 minut.
Přidejte utřené stroužky česneku a restujte další 1 minutu.
Vše zalijte zeleninovým vývarem, přidejte růžičky brokolice a vařte 10–15 minut na středním plameni.
Uvařenou polévku osolte, opepřete a hrnec odstavte.
Do hrnce rozklepněte vejce a polévku ihned poté rozmixujte ponorným mixérem.
Pokud chcete polévku řidší, můžete ji zředit vodou.